Edicions Cal·ligraf

Don Quijote en Barcelona. La ciudad imaginada

Don Quijote en Barcelona. La ciudad imaginada

Assaig
ISBN: 978-84-946064-1-0
publicat: novembre 2016
14.00 x 21.00 cm
55 pàg.
en estock
llibre en espanyol

Don Quixot defineix Barcelona com «arxiu de la cortesia, alberg dels estrangers, hospital dels pobres, pàtria dels valents, venjança dels ofesos i correspondència grata de fermes amistats, i en lloc i en bellesa, única». Ditirambes que indiquen un profund amor a la ciutat mediterrània o una fina ironia del cavaller manxec sobre la ciutat. No oblidem que el llibre de Miguel de Cervantes està ple d'exageracions, invencions i somnis, on els molins són gegants i els bots de vi perillosos enemics.

La Barcelona quixotesca és una invenció més de Cervantes: aquesta és la tesi que planteja el professor Joan Manuel Soldevilla al seu estudi, a contra corrent de les tesis d'altres prestigiosos cervantistes. La veritat és que no hi ha proves certes de la presència de Cervantes a la Ciutat Comtal, però això no afecta la seva prestigi, sinó que l'engrandeix: Barcelona esdevé una ciutat realment literària ja al segle XVII.

D'altra banda, aquest llibre planteja un altre debat: va conèixer l'Empordà Cervantes? Hi ha elements suficients per afirmar que aquest va ser l'últim paisatge que van veure els seus ulls abans de la captivitat d'Alger.

"Don Qujote en Barcelona" és un llibre apassionant que subratlla la inesgotable font creativa que constitueix la immortal novel·la, en el quart centenari de la mort del seu autor, al qual rendim homenatge.

- llegir un fragment -

Sala de prensa

14.00 - en estock -

Altres llibres de la col·lecció Assaig