Cap imatge assignada

Romà i Rosell, el primer de tots

ISBN: 978-84-122123-3-4

Lluch i Martín, Ernest - Autor
Armangué Ribas, Joan - Curador del llibre
Preu base 20,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 20,00 €
Descompte
Recull els treballs d’Ernest Lluch sobre la vida i el pensament de Francesc Romà i Rossell.
Descripció

Romà i Rossell, el primer de tots recull dels treballs d’Ernest Lluch sobre la vida i el pensament de Francesc Romà i Rossell en una edició a cura de l'historiador i economista Joan Armangué.

L’autor el situa com el primer economista després de la desfeta de 1714 i, també, com el primer català que després de la Guerra de Successió va defensar les reivindicacions polítiques de Catalunya. Lluch defineix Romà i Rosell com a mercantilista liberal, partidari del poblacionisme (augmentar la població per a dedicar-la a activitats productives), favorable als béns de luxe que asseguraven el consum, i defensor dels gremis catalans, de la llibertat econòmica, del prohibicionisme i del lliure comerç amb Amèrica.
Francesc Romà i Rossell (Figueres, 1726- Mèxic, 1784), destacà com a jurista, magistrat i escriptor polític i econòmic i, també, pels importants càrrecs públics que va ostentar; els darrers, Regent de la Reial Audiència i Virrei interí de Mèxic.

«Romà i Rossell fou un home important, que va fer coses importants en temps extraordinàriament difícils. Potser, i com a resum, el més destacat que va fer és recuperar un fil que semblava tallat des de 1714. Gràcies a Romà i a gent com ell, la memòria històrica dels pobles no s'ha perdut i s'ha anat transmetent fins a nosaltres».

Llegir fragment

Publicat
Setembre 2020
N. Edició
Mides
14,00 x 21,00 cm
N. Pàgines
199
Enquadernació
Tapa tova
Idioma
Català
Àrea de prensa