Quilmes, la llegenda

ISBN: 978-8-4949-1991-6

Grijalvo Marc - Autor
Preu base 22,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 22,00 €
Descompte
La llegenda quasi oblidada d’aquests homes i dones, que van morir per una terra lliure, enllaça per un fet fortuït amb el nostre present per donar peu a una trepidant novel·la de misteris i aventures.
 
Descripció

L’any 1492 Cristòfol Colom va descobrir un nou continent, unes noves terres que els espanyols conqueriren entrant pel nord, per la serralada andina, on es desferen del poderós imperi Inca. De manera veloç van anar estenent el seu control cap al sud i a l’oest, però, malgrat tot, van trigar segles a exercir el control absolut de la regió.

Per aconseguir aquest control i poder espoliar-ne les riqueses, s’hi practicà un extermini brutal i sistemàtic de totes les cultures i pobles que hi van trobar. 
El que es va conèixer com a descobriment d’Amèrica va ser un dels més grans genocidis de la història de la humanitat.
Però malgrat la brutalitat dels mètodes dels invasors espanyols, a la regió andina on avui hi ha l’actual Argentina, les valls Calchaquíes van resistir a un exèrcit que no havia trobat aturador en tot el continent.
Els quilmes van ser un dels pobles més rebels de les valls i plantaren cara a l’invasor. Durant molt de temps havien format part dels límits de l’Imperi inca, assimilant-ne gran part dels trets culturals, fins al seu esfondrament. L’any 1664, més d’un segle i mig després del descobriment de Colom, el poble dels quilmes encara escapava al control dels conqueridors. 
Marc Grijalvo enllaça  la llegenda quasi oblidada d’aquests homes i dones que van morir per una terra lliure, amb un fet fortuït del nostre present que dona peu a una trepidant novel·la de misteris i aventures.

Llegir fragment

Publicat
Novembre 2018
N. Pàgines
428
Mides
14,00 x 21,00 cm
Enquadernació
Tapa tova
Idioma
Català
Àrea de prensa