El Mont. Dessota un cel

ISBN: 978-8-4120-7827-5

Pibernat, Ernest - autor
Preu base 18,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 18,00 €
Descompte
Poemari centrat en la muntanya del Mont, sense cap mena de dubte, un dels miradors privilegiats de l’Alt Empordà.
Descripció

 

El Mont. Dessota un cel, és un viatge poètic intimista sobre la muntanya de la Mare de Déu del Mont, que amb els seus 1124 metres d’alçada esdevé la torre de guaita perfecta per albirar els paisatges que configuren el nostre entorn.

El poemari  que ens ofereix Ernest Pibernat pretén endinsar-se, precisament, en aquest paisatge tot sovint feréstec, de mala petja, de corriols dreçats entre el rocam, que pugen dreturers fins al cim del Santuari. I és en aquests camins on els poemes s’aturen per glossar-ne indrets prou singulars, llocs i moments que configuren imatges evocadores, bellíssimes, canviants en el temps, però que mantenen l’essència i l’ànima dels ulls dels romeus que segle rere segle els han contemplat.
A voltes és el mateix paisatge qui pren la paraula, qui ens parla a través del vent o la boirina per fer-nos partícips dels seus afanys i temences, dels seus records més íntims, de secrets sovint inconfessables. I ho fa amb un deix noucentista, on cada mot llisca entre el verdet del temps i la natura.
La rima, els recursos expressius o les figures que hi sovintegen no són sinó una excusa formal per copsar-ne la bellesa antiga, secular, que la muntanya traspua.

- llegir un fragment -

Publicat
Febrer 2020
Mides
14.00 x 21.00 cm
Enquadernació
Tapa tova
N. Pàgines
79
Idioma
Català
Àrea de prensa