Cap imatge assignada

Pack 3 llibres de música moderna

ISBN: 978-1-4028-9462-6

Francino, Josep Maria - autor
Moreno López, Ramon - autor
Preu base 50,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 50,00 €
Descompte
Tres llibres per fer una volta per la música rock
Descripció

Beatlemania. Una crònica personal

Josep Maria Francino 

Parlar de Josep Maria Francino és parlar dels Beatles. El seu nom ha estat vinculat a la banda de Liverpool de fa molts anys. Els seus arxius han estat un fons de recerca per a la majoria dels llibres que s’han publicat a l’Estat, la seva col·lecció s’ha pogut veure i admirar en exposicions arreu, l’hem sentit en programes de ràdio, xerrades, taules rodones, presentacions...
Beatlemania. Una crònica personal és un relat apassionant de la vida beatlemaníaca de Josep Maria Francino. Molts ens sentirem identificats amb la seva passió, sentirem també una sana enveja quan llegim les pàgines dedicades a l’actuació dels Beatles a Barcelona, mirarem les fotos amb admiració i devoció...
Però aquest llibre també és la crònica d’una època en què l’arribada de la música rock va ser una alenada d’aire fresc per a una joventut que vivia ofegada per la dictadura

 

La volta al Rock a 33 revolucions

Ramon Moreno

Tots guardem a la nostra memòria algunes cançons que ens han canviat la vida, o com a mínim, que han marcat una època de la nostra trajectòria vital. Discos i cançons que són ja imprescindibles, que ens generen un record inesborrable o que, senzillament, reclamen la nostra atenció.
 Ramon Moreno, estudiós de la música moderna, autor de l’imprescindible Diccionario de los Beatles i d’una gran quantitat d’articles que ha publicat en algunes de les principals publicacions del país, fa una tria personal —i per tant subjectiva però amb voluntat d’universalitat—, d’alguns dels discos que al llarg de la història del rock, dels anys cinquanta fins l’actualitat, més han destacat i influït.
La volta al Rock a 33 revolucions és un apassionant recorregut pel món de la música rock en el seu sentit ampli o, el que és el mateix, de la música popular del nostre temps.
 El rock, a través de les seves cançons, dels seus discos, ha reflectit sentiments d’amor, de ràbia, de rebel·lia, d’inquietud, de festa… Ho ha fet tan sols amb una senzilla guitarra o a través de sons complexos treballats als estudis d’enregistrament.

 

Pau Riba en vint cançons

Ramon Moreno

Ramon Moreno, l’autor del llibre, a partir  de converses llargues i pausades amb el cantautor, dibuixa la trajectòria vital i poètica d’aquest personatge polièdric, que es va iniciar com a cantant de folk i que, més endavant, va fer un pas més contundent cap a la música rock i va crear nous espais de progressisme underground.
Pau Riba va ser una rock star i una icona més enllà de casa nostra, però mai no ha deixat de ser un personatge especial, inquiet i convençut de la seva genialitat, epicentre del seu propi món creatiu. Les seves composicions es mouen entre la revolta contra el sistema establert i la bellesa dels sentiments. A la manera del seu admirat Bob Dylan, lletra i música són indissociables.  
Hi ha molts Pau Riba, els quals es reflecteixen en aquest llibre: el dissenyador de portades de disc, el poeta, el cantautor, el roquer, l’escriptor, el periodista, l’actor, el creador i agitador cultural... Incisiu i provocador, inconformista i potser insatisfet, ha conduït  el seu destí al marge de modes i opinions predeterminades, tal vegada, precisament, abamb la voluntat de crear ell tendència esdevenir un referent.