Cap imatge assignada

Himnes Òrfics

ISBN: 978-84-125267-2-1

Suau Palou, Pere - Autor
Preu base 20,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 20,00 €
Descompte
Interpretació actual dels Himnes Òrfics com a homenatge al món grec arcaic
Descripció

Els vuitanta-set cants que conformen els Himnes Òrfics escrits per Pere Suau han estat tradicionalment atribuïts a Orfeu, personatge de la mitologia grega clàssica que amb les seves extraordinàries dots musicals i el seu cant seduïa el cos i l’ànima de qui l’escoltava.

            Els Himnes posen davant del lector tota l’exuberància i esplendor d’un món no domesticat, engalanat amb un paganisme no regulat, el bell rastre d’èpoques anteriors on encara no s’havia establert la regulació religiosa per mitjà de l’escriptura. Expressen, tanmateix, l'exuberància, la bellesa i la meravella d'un món no contaminat encara per la mirada racional i suposadament superior de «l'home modern». Aquest món no desxifrat racionalment és un món màgic, fastuós, ubèrrim; és a dir, la pura celebració de la joia dels sentits.

«La resta és temps i dedicació, sempre des de la submisa admiració per uns textos, els Himnes Òrfics, i una llengua, el bell català amb el qual he après d'estimar el món que ens envolta. El resultat final són aquestes interpretacions dels Himnes Òrfics que oferim als lectors i a les lectores i que volen ser, en definitiva, un modest homenatge al món grec arcaic, tothora sumptuós i florent, i també al nostre català, delicat i arrauxat, i alhora, exquisit i vehement.»

LLegir fragment

Presentació Pere suau

Mides
14,00 x 21,00 cm
N. Pàgines
171
Idioma
Català
Publicat
Juny 2022
Àrea de prensa