amb una doble presentació a Figueres i Barcelona.

 

L’editorial empordanesa Edicions Cal·lígraf hem celebrat el nostre desè aniversari amb una doble presentació a Figueres i Barcelona. D’una banda el dia 2 de novembre a la Biblioteca fages de Climent de Figueres inagurarem una exposició dels llibres publicats al llarg d’aquests deu anys, en una mostra que ha permés veure els llibres editats i, al mateix temps constatà la imatge gràfica de les nostres portades: el triangle (per a la col·lecció de ficció) i el quadrat (per la no ficció) caràcterístic de les nostres obertes, i les lletres de títols i autors fetes a mà.

El mateix dia 2 de novembre a les 19 hores presentàrem els llibres Trànsit. Propopopeia de la infància, de Pau Riba i Mercè Riba; i Us escric des d’una presó de Grècia, l’Aléxandros Panagulis, amb traducció d’Antoni Piqué i Eusebi Ayensa, a càrrec del poeta Lluís S Bosch.

 

        2     4     3

 

El dia 7 de novembre seguirem celebrant els nostres primers deu anys a la Llibreria Ona de Barcelona, en companyia de David Castillo (poeta i periodista) i altres editorials amigues com Adesiara o Godall Edicions, presentant també el llibre Trànsit. Prosopopeia de la infància.

 

        6      6      0p

En aquest deu anys de trajectòria hem editat més d’un centenar de llibres. Hem recuperat clàssics i incorporat nous autors i hem publicat traduccions al català  de textos d’altres literatures.

A la tardor del 2012  publicarem el nostre primer llibre que va ser la recuperació, inèdita fins llavors, del primer text de Franz Kafka publicat en català. Han seguit obres de Alenxádr S. Puixkin, Nikolai Gògol, Walter Scott, Virgilio Giotti, Giovanni Verga, Henryk Sienkiewicz, Audre Lorde, Konstandinos Kavafis, Ariel Halac o Luis Antonio de Villena

Entre els autors d’aquí, al catàleg d’Edicions Cal·ligraf hi trobem Carles Riba, Ernest Lluch, Xènia Dyakonova, Pere Francesch Rom, Josep Puig Pujades, Jaume Medina, Montse Castaño, Roser Rosés, Xavier Febrés, Dani Torrent o Pere Suau.